Wednesday, 7 August 2019

Restoren di Bali yang Wajib Dikunjungi

Hai para kembara semua...

Tengah bercuti ke tu? atau tengah plan nak pergi bercuti? 

Ha... Kalau dah rancang untuk ke Bali, Indonesia saya nak kongsikan dengan semua tentang satu restoren di Bali yang wajib dikunjungi. 

Restoren ni saya singgah makan 2 kali semasa trip percutian keluarga pada tahun 2016. Nama restorennya adalah Bale Udang Mang Engking di Ubud. Restoren ni ada dua satu di Ubud dan satu di Kuta.

Sunday, 4 August 2019

Apa yang perlu anda tahu kalau travel dengan mak ayah yang sudah berusia?

Sebelum ni mesti semua pernah dengar atau lalui masalah bila pergi travel dengan rakan-rakan kan? Ada yang pulang dengan kegembiraan dan paling tak best bila terpaksa pulang dengan air mata dan sakit hati. 

Tuesday, 30 July 2019

Cat Corak dinding DIY kreatif

Assalamualaikum dan selamat sejahtera!

Kali ni saya nak kongsi dengan semua cara cat corak dinding DIY dengan kreatif.

Hasil cat corak dinding DIY kreatif

Wednesday, 24 July 2019

Gulai Lemak Cili Api Labu dan Ikan Masin

Assalamualaikum...

Entri kali ni berbeza. Kalau entri sebelum-sebelum ni semua tentang kembara kali ini saya nak kongsi berkenaan masakan. Ia pun salah satu keperluan juga bila kembara. Nak pula kalau lidah tak boleh nak hadam makanan tempat asing. Entri ni kira penyelamatlah buat anda semua.

Thursday, 18 July 2019

Cara simpan gambar dan video kembara dalam Google Drive

Logo Google Drive

Cuba bayangkan anda di Cameron Highlands. Lebih spesifik di celah-celah pokok teh dan masa itu anda sudah bersedia posing untuk ditangkap gambar dan tiba-tiba rakan anda beritahu kamera telefon penuh.

Tips Membeli Belah di Langkawi 2019

Replika Helang di Dataran Lang, Langkawi

Clichenya tajuk entri kali ni. Tapi memang ada cara untuk membeli belah di Langkawi lebih-lebih lagi ia merupakan pulau bebas cukai.

Wednesday, 17 July 2019

Moh Shopping ke Langkawi 2019

Saya nak kongsikan selain daripada sejarah  atau menikmati keindahan pulau di sini, Langkawi juga terkenal dengan tempat membeli belahnya. 
 
Untuk pengetahuan semua, Langkawi merupakan pulau bebas cukai di mana barangan tertentu yang di beli daripada pulau ini dikecualikan daripada sesetengah cukai tempatan atau kebangsaan.

Restoren di Bali yang Wajib Dikunjungi

Hai para kembara semua... Tengah bercuti ke tu? atau tengah plan nak pergi bercuti?  Ha... Kalau dah rancang untuk ke Bali, Indones...